torsdag 20. februar 2014

Tacosuppe

Jammen går uken fort dere!
Fredag alt i morgen.. da skal jeg ta med meg småjentene til Åmål en tur :)
Vinterferie med tante <3
Det blir STAS!!


I dag har jeg vært på koselig lunsjdate hos en god kollega! Vi koste oss med god mat og hyggelig venninne prat :) blomkålsuppe hadde hun laget, såå nydelig! Deilig med suppe på vinteren. Varmer godt- og min påstand er at suppe er undervurdert!! Suppe kan være så MYE mer enn en posesuppe.. Man kan jo lage langt mer spennende og lettvinte supper fra bunn av selv... (da er de dessuten helt uten palmeolje... hehe.. som er et hett tema på personalrommet for tiden ;) )

Jeg spiste også Tacosuppe hjemme til middag i dag ;)
Lagde nydelig tacosuppe på tirsdag til hele gjengen- Søstern med sin bedre halvdel og småjentene.
Resten spiste jeg i dag :)
 


Her er oppskriften:

Tacosuppe 6-8 personer

800g kjøttdeig av svin eller okse, (kan sikkert bruke kylling også)
2 poser tacokrydder
2 store løk, gul
2 chili rød, fersk med frø og alt
2-3 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske tomater i biter
2 glass tomatpuré (evt et middels stort)
1 boks med kidneybønner (skyll disse)
1 ts salt, pepper etter smak
1 ts sukker- for å runde smaken- (det fjerner også litt av den hermetiske smaken av tomatene)
3-4 dl vann
smør til steking av kjøttdeigen
-------
Stek kjøttdeigen i steikepannen, tilsett tacokrydderet
Skjær opp løk, kvitløk og chili i biter (NB! vask hendene godt etter at du har kuttet opp chilien) og ha dette i en kjele sammen med de skylte bønnene og tomatpureen og de hakkende tomatene.
Ha så i kjøttdeigen og spe med vann.
Kok opp og la den småkoke ca 1 time.

Server med nachos, rømme og revet ost!
Vel bekomme :)


Klemmer fra Wenche

mandag 17. februar 2014

Blue feelings...

Hurra dere!! I dag har solen skint :) Er det ikke fantastisk?! Ååå en kan nesten kjenne at trærne strekker seg etter en lang, kald og våt vinter.. fuglene kvitrer, i det fjerne hører jeg fossen sildre.. flua har kommet frem fra vinterdvale og summer søvnig rundt på solveggen..  Kattene spretter fornøyde rundt.. tar seg til og med tid til å sitte og høre, lytte til alt liv som kvikner til... mmhhhh sukk, DET er DEILIG MED VÅR dere!! Og toppen av kransekaka; det er VINTERFERIE! (eller avspasering da som er det korrekte ordet i disse dager... som jeg ikke skal gå mer inn på nå...)

Nydelig blå kopp med Chai Latte.... <3
 
 
Jeg falt for fristelsen dere... selv om jeg er motstander av å ha en kopp her og tre kopper der og resten fra 14 prestegjeld.. hiihi så kunne jeg ikke la være disse her.. jeg kjøpte fire stk.. det er et anstendig antall synes jeg...
 
I dag har jeg faktisk hengt den første klesvasken ut i solen dere!
Det lukter jo bare herlig når man tar det inn igjen.. Mmm DEN lukten dere, bringer meg plutselig tilbake til barndommen igjen... den lykkelige, bekymringsløse og frydefulle barndommen.Dette blå fatet dere kan skimte i bakgrunnen her, er fra IKEA, det ble med meg hjem på en handletur før jul...
 

I går lagde jeg god, gammeldags søndagsmiddag. Ja,  jeg har hatt en litt sår periode nå siden morsdagen.. savner mamma veldig.. og på sånne dager, så hjelper det å gjøre noe koselig i hennes ånd <3 så i går ble det både hjemmebakte brød og hennes gode Oksegryte... Mmm... med masse kjøtt, løk, gulrøtter og deilig kraft kokt på knokene.. den stod og sydet på komfyren i mange timer, slik at kjøttet ble så mørt, så mørt... Og etterpå satte jeg meg ned, med strikketøyet.. ja, akkurat sånn ville en god søndag se ut for henne <3 

 

I dag har jeg sittet med søknader... skrekk og gru.. ja, det kiler faktisk litt i magen av og bare sitte å skrive og fylle ut disse elektroniske skjemaene... men jeg ble ferdig dere!! Så nå skal jeg unne meg en kopp te og nyte resten av kvelden.


Her er mitt nye strikkeprosjekt... inspirert av min nye favorittfarge... Iceblue
Ønsker dere en herlig vinterferie uke!
Klemmer fra Wenche

fredag 14. februar 2014

St.Valentine....

 
 
 
 
Happy Valentines day, Kjære alle sammen! <3
 
 


Jeg falt for dette skjønne vintage bildet... Og til de som kjenner meg godt... vet hvorfor jeg har valgt akkurat dette bildet ;) <3

Nyt dagen og kvelden med noen som er kjær for dere.. nyt, elsk, lev... <3
Klemmer fra Wenche


lørdag 8. februar 2014

Blue, (eyes) ice blue....

God lørdag dere!
Bare en liten sneakpeak innom....
For å fortelle om strategien min i dag for å komme over skrive sperren.... ;)
(eller simpelthen bare lysten på og fornye litt..??)


 

 


 

Jeg fant disse nydelige ICEBLUE fargede lysene, serviettene og putene på Nille i dag.
Faktisk så synes jeg at de har fått et løft og man kan fint si at man har handlet interiørpynt hos Nille!
Jada, det er som det skal.. det ene drar det andre med seg!?
.. det blei med noen nye puter og et nytt lite fat med hjem også <3

Så nå dere, er det ingen unnskyldning for å ikke skrive?! eller...?
Strategien i dag var å kjøpe noe fint og hvile øynene på. Så gjenstår det å se da om det hjelper?
Forresten veldig deilig at solen glimtet til i dag også.. nydelig med litt lys og varme igjen <3Ha en fin lørdagskveld dere- med OL eller andre interesser!
Klemmer fra Wenche

søndag 2. februar 2014

Asian Crossover.... Fabulous SüdØst !!

God søndag.
Nok en uke seiler inn til innspurten dere!
Og vi skriver 2.februar...
 
  
 
Som dere allerede vet, så elsker jeg søndager <3 Tid til lang frokost og late formiddagstimer...
En perfekt start på dagen for meg er å våkne tidlig.. hilse på søte pusepoter som lekent, toer seg mot armen min.. sprette opp og sette over kaffekjelen, skynde meg ut til sultne hønepøner og haner <3...
Vel inne igjen og finne frem ingredienser til rundstykke deigen og sette i gang kjøkkenmaskina..
lage ferske, gode, grove rundstykker... Mmmm...

 
Imens deigen står til heving, er det tid for morgen YOGA... via Livegym på pc`n.... en herlig måte og starte dagen på, det kan varmt anbefales <3 For meg har det vært nøkkelen til "å finne tilbake" til et funksjonelt liv igjen! Yoga fyller deg med varme og energi.. pusten går lett og man blir myk og smidig.. stivhet og ømhet i muskler og ledd forsvinner og det klarner hodet.. mentalt rensende! Stress og mas forsvinner og man finner hvilepulsen igjen! En god motpol og ha med seg i dagens travle hverdag dere!


Magasiner til en god kopp kaffe!

På fredag var vi en gjeng med kollegaer ute på en aldri så liten fornøyelse i Oslo. Nærmere bestemt på SüdØst ved Akerselva. (sydost.no) FOOORR en kulinarisk opplevelse <3 Wow altså... Har du ikke vært der, er det noe du bør sette deg som mål i 2014!! Stemningen og interiøret skaper en så bra atmosfære at det skal godt gjøres å ikke la seg begeistre der altså... Asian Crossover på Grünerløkka. Vi fikk en femretters meny, med alt fra fisk og sjødyr til kylling og crispy duck.. og for noen smaker...!! Yes- jeg sier bare Wow, jeg alstå! Dessverre tok jeg ikke noen bilder av selve måltidene... men det gjorde en av kollegaene mine ;) så kanskje jeg kan få lurt til meg et par av de??!..
Heldige meg, som får lov å være en del av det fellesskapet på skolen vår <3 Tror at dette må bli en tradisjon fremover nå altså... et slags julebord kan man jo si at det var :)


bildet er lånt fra hjemmesiden deres... her satt vi.. :)
 

Ellers må jeg vie noe av tiden min i dag til oppgaveskriving... jeg ligger ganske godt an, men det hadde vært deilig å bli ferdig i løpet av helgen og vie fokus på ny uke og lade opp til den :)

På håndarbeidsfronten er det brodering eller stitchery for alle penga om dagen! hihi.... har fått tak i et nydelig veggteppe fra AnnaKa... det er så nydelig synes jeg! Jeg bestilte det på lappedilla.noStitchery....


AnnaKas lille veggteppe.. skal henge i trappen min...

Ønsker deg en riktig fin søndag videre :) nyt og lad batteriene til en ny og innholdsrik uke!
klemmer fra Wenche   


Mjauuu... fra Wilma også :)
 

En gave til en venninne...

En gave til en venninne...

Til tantegull...

Til tantegull...