søndag 19. januar 2014

På gamalviset.....

Hei kjære alle sammen! Godt nytt år til dere jeg ikke har hilst på eller skrevet til.
Ja, det tok litt tid for meg og komme over kneika etter jule og nyttårs helga.. ikke annet enn at det har vært mye å gjøre i forbindelse med jobb og studier... og ikke hatt det store overskuddet til å blogge eller gjøre masse annet hyggelig..

Men NÅ dere...!! Nå er dagene lysere og lengre og overskuddet har kommet over meg <3 Hurra!!
Jeg er nok kanskje alltid litt sånn i januar... når jeg tenker meg om..?! Er dere?....


 
De herligste egg fra Gjerterud og hennes venninner <3


Vel vel.... i dag er det en typisk deilig søndag! Ute snør det, fyrer i ovnen inne og har tatt meg tid til en lang deilig frokost med egg og bacon på hjembakt brød... eggene er selvsagt fra Gjerterud og venninnene hennes :) De er "still going strong"... flittige verpehøner.
Jeg har en bunke med retting foran meg (av mange i mitt yrke, sitt mareritt....) jeg synes nå det er kitt hyggelig jeg da og sitte å lese og vurdere, det fremtiden våres har besvart på prøvene...

Joda, jeg holder koken med studiene også... det jeg driver med nå er så sabla vanskelig at jeg holder på å gå i frø... hihi.. gramatikk og språk... Fonologi... hvordan alle lydene blir til når vi snakker... hihi det verste er at jeg tar meg i og sitte å prøve ut lydene med tunga og munnen :D ganske festlig skal jeg si dere....

Ertesuppe laga på gamalviset.... <3 røkt, salt knoke, erter (i bunnen), Gulrot, Purre og Sellerirot...Mmmm
 
Beste som finnes.... Mmm... vintermat på sitt beste!

Dagens høydepunkt blir middagen <3
Lager ertesuppe på gamalviset i dag! Kokt på salt knoke og erter lagt i vann over natten... med gulrot, sellerirot og purreløk.... og det blir jo såå god lukt i huset av det....Minnes barndommens vintre.. der vi ungene lekte i timesvis ute i snøen.... kalde og med røde roser kom vi inn til Mors kjøkken.. og duften av hjemmelaget ertesuppe <3


Ikke nok med det- neida, jeg har kokt prim på gamalviset også :D hihi... gjett om jeg gleder meg til en skive med hjemmebakt brød og prim til kveldsmat da!?


 
Brunost 3-500g ettersom hvor tykk du ønsker den.. mel eller fløte 2,5-3 dl og 3ss sukker...
smelt og kok forsiktig opp dette tar litt tid... her gjelder det å være tålmodig <3
Helles så på forvarmet glass med lokk! Oppbevares kaldt.... Nyyydelig!

Gammeldags prim, laget på gamalviset....
Husker mange mellommål nede hos Bestemor i huset her jeg bor nå.. nybakt brød med prim på <3
 

Jepp! Da var årets første blogginnlegg publisert fra meg :)
Ønsker dere alle en deilig søndag! Nyt fridagen, lag noe godt som koker i mange timer på kokeplata.. gå en tur på ski, vær ute, eller kos deg inne med en god bok og fyr i ovnen... lad batteriene så skal du se at uken som kommer blir mye bedre!!
 
Klemmer fra Wenche  

1 kommentar:

  1. Mormor prim jo :) åh...nå fikk jeg også lyst til å lage det ! Og den ertesuppa er bare så god- flink du er :)

    Ja- det høres vanskelig ut det du holder på med , men jeg er sikker på at du klarer deg utmerket. Har troa på deg :)

    Ønsker deg en strålende flott uke

    Nyt dagen klem Monica

    SvarSlett

En gave til en venninne...

En gave til en venninne...

Til tantegull...

Til tantegull...