Det blir nybakte rundstykker til kvelds i dag!
Herlige, saftige rundstykker!
Ingredienser:
50g. gjær
50g. smør, smeltet
7dl. lunkent vann
1 egg
1/2 ss.salt
1ss. honning
1/2kg. hvetemel
1/2kg. sammalt fint hvetemel
Tilberedning:
Smelt smørret og bland det i vannet (37gr)
Ha gjæren i, og tilsett egget.
Bland alt det tørre og rør til en smidig deig, den blir litt "løs"
La deigen forheve 30 min.
Del deigen i små klumper ,som trilles til "boller" gjerne med litt mel,
da får du en "melet" skorpe
La de etterheve 30 min, og pensle med vann.
stekes på 225gr. i 15 min midt i ovnen
Avkjøl på rist under et klede.
La de etterheve 30 min, og pensle med vann.
stekes på 225gr. i 15 min midt i ovnen
Avkjøl på rist under et klede.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar