Jeg lagde meg en god kopp te med honning i og snokte rundt i skapet men fant ikke noe godt...
Da tar man hva man haver og vips så tryllet jeg frem mine "egne" gode mandeltopper:)
Jeg har lagt en link til Leila Lindholm under min bloggliste(og under her), som er min store favoritt og inspirasjon!
Hun har en oppskrift med nöttoppar m/kaffesmak. Jeg gjorde om denne litt, byttet ut hasselnøtter med mandler og droppet kaffebønner. NB! hakk mandlene litt grove.
..og de er nesten enda bedre i dag:) smaker som litt grov kransekake...
Ingredienser til 12 toppar 50 g smör
200 g hasselnötter
1 msk kaffebönor (kan uteslutas om man vill)
1 dl strösocker
1 st ekologiskt ägg
Hela hasselnötter till dekorationTips Leilas tips!
När jag ska klicka ut smeten på plåten använder jag två matskedar för att få lagom mycket och inte kladda. Klicka med den ena och skrapa av med den andra.
1 msk kaffebönor (kan uteslutas om man vill)
Hela hasselnötter till dekorationTips
När jag ska klicka ut smeten på plåten använder jag två matskedar för att få lagom mycket och inte kladda. Klicka med den ena och skrapa av med den andra.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa hasselnötterna och kaffebönorna till ett fint pulver i matberedare.
4. Blanda nötterna och kaffet med smör, strösocker och ägg.
5. Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper och forma smeten med fingrarna till toppar.
6. Sätt en hasselnöt i varje topp.
7. Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka 18 minuter.
8. Låt svalna på plåten.
Lykke til, håper dere vil like de:)
Hilsen Wenche
Hilsen Wenche
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar