fredag 25. juli 2014

Acnegenser by me...

Hello there!!

Titter en rask tur innom og viser dere min nye Acnegenser strikket i Drops Alpakka Silk brushed.
Noe så herlig å ha på seg <3 Jeg lover at den ikke klør i det hele tatt!! Varmer og luner faktisk på en varm sommerdag som denne... brukte den på butikkturen i stad... Visste du at Alpakka faktisk kjøler i varmen og varmer i kulden? 


Rett før skoleferien hadde vi et prosjekt på skolen som heter GründerCamp. Der alle skolene er med i konkurransen om å være nyskapende og innovative, der oppgaven var å skape et nytt produkt! I år var dette et samarbeid med Killingmo Gård her i Aurskog. Og denne skjønne damen som har arvet den fine gården og blant annet startet opp med Alpakkafarm, fortalte meg denne nyttige opplysningen om Alpakka garnet. Her finner du hjemmesiden hennes : Killingmo Gård Jeg kan også skryte litt av at skolen vår gikk av med seieren så det suste! (-og mine grupper som jeg veiledet i konkurransen vant!! hihih)

Jeg har brukt tre nøster av her farge: nr 6 og 14. i Drops Alpakka Silk brushed
Ha en skjønn fredag og helg kjære dere!
Klemmer fra Wenche

søndag 6. juli 2014

Strawberry feelings forever..!

God søndag kveld kjære dere!
Første uke av juli er over... og det er enda mange uker igjen av sommeren!
Jeg har syltet og rørt jordbærsyltetøy, som min mamma alltid gjorde <3
Det er en tradisjon jeg har holdt i hevd siden jeg var 17 år og flyttet for meg selv :)
Jeg MÅ lage eget jordbærsyltetøy... det blir ikke SOMMER uten!


Jordbær og rabarbra!

Rabarbra... den er fra min farmors gamle rabarbra som står ved hønehuset...
-den er frodigere og rødere enn noen gang siden, hønene flyttet inn på gården :)
 
 
Jeg pleier å røre jordbær med sukker og en liten dæsj med frysepulver uten, konserveringsmidler.. jeg følger ikke anvisningen på pakken når det kommer til anbefalt mengde sukker og frysepulver.. det blir for SØTT for min del..
Jeg koker og sylter jordbær med rabarbra også- det blir sååå nydelig <3 syrlig og søtt på en og samme gang :) Dessuten holder jo det syltetøyet seg bedre også, siden det er kokt.

Jeg sukrer bærene før de skal kokes... da safter de seg og danner deilig saft til syltetøyet.

Jeg kan huske fra jeg var liten at vi dro til svære jordbærland og plukket jordbær sammen med mamma... hihi jeg kan også huske at vi ungene spise mer enn vi plukket i kurvene (og mamma litt flau da hun skulle betale for bærene.. men mannen bak disken bare smilte ;)
Men den følelsen av solmodne, norske JORDBÆR... mmm

 
 
 
 

Jeg har enda en historie og komme med når det gjelder jordbær.... naboene her i kroken hadde jordbær åker.. og jeg og søsteren min hadde sommerjobb der med å plukke jordbær- to år på rad :)
Det var gode penger å tjene den gangen- og en viktig lærdom! Opp om morran uansett vær- jordbæra måtte jo plukkes :) Men vi var flere unger fra kroken som plukket jordbær! Vi hadde det moro også- jeg husker godt at vi hørte på radio og kassett, med sangen "Reidar reiser snart" vi snakker skikkelig 80-tallet ja!

Hva smaker vel bedre enn havregrøt med melk og jordbær til frokost?

Vel vel.. jeg tenkte jeg skulle legge ut oppskrift på mitt nydelige jordbær og rabarbra syltetetøy også :)

2kg jordbær/rabarbra 1kg av hver
ca 500-700g sukker
1 vaniljestang (kan sløyfes)

  1. Skyll og del jordbærene i 2-4 biter.
  2. Skyll og skrell eventuelt rabarbraen om den har "trådete" skall (dette ser du om det blir tråder igjen på bitene som du ikke så lett får kuttet over- da skreller du rabarbraen) og del den i 1-2 cm store biter.
  3. Ha jordbær og rabarbra lagvis i en kjele samme med sukker og la det stå en time og safte seg på kjøkkenbenken.
  4. Sett den så på middels varme og kok opp. Del vaniljestangen på langs og skrap ut førene og legg alt i kjelen. La den så stå i ca 30-45 minutter, det ser du an hvor most du ønsker bærene og rabarbraen.
  5. Husk å skumme godt av! (dette er viktig for holdbarheten på syltetøyet, det mugner fort dersom du ikke har tatt vekk skummet som danner seg på toppen i kjelen...)
  6. Sett deretter kjelen til side og hell over i varme, rengjorte glass. Det er viktig at de er varme, ellers kan du risikere at de sprekker. Skru så lokkene godt på og sett de på hodet til de har avkjølt seg. På denne måten vil lokkets konserveringsmåte bli som ny! (Det blir trykk/ vakuum i glasset, du kjenner dette ved å klemme på lokket og det gir fra seg et klikk....) Jeg benytter alltid brukte glass- fra pizzasaus, tacosaus osv... Det er miljøvennlig og det er  "gjenbruk".
  7. Glassene kan enten fryses, eller de kan stå mørkt og kjølig, som i et gammelt spiskammers eller matbod i kjelleren...

Lykke til!
 
Jordbær og rabarbra syltetøy og egg fra hønepønene mine <3
 
 

 
God søndagskveld videre! Ønsker dere en fin ny uke :)
Klemmer fra Wenche
  

 

onsdag 2. juli 2014

Lately I`ve been......!

Hei dere!! Jada, det er liv i meg :) hehe... har hatt en LAAAAANG bloggtørke... beklager det altså!!
Har bare hatt så innmari mye på timeplanen de siste mnd... og har måtte prioritere beinhardt hva jeg skal bruke energi på... meeen jeg har savnet dere altså :) Fine bloggverden <3

Ei god venninne og kollega tok dette bildet av meg første kvelden i Berlin <3 stråler omkapp med sola ;) hihi..


Vel vel, for å ikke bruke for mye tid på å fortelle hva som har vært hovedgrunnen til mitt fravær, så kan jeg kort oppsummere at eksamen var tøff, men gjennomført og bestått!! Så nå er jeg halvveis dere :) Yeaayyy!! Påsken ble brukt til å lese til eksamen og det gjorde alle de andre inneklemte dagene i mai også... men det var sol og fint vær så jeg klager ikke altså!!

Berlin <3

MEN første helgen i Mai var jeg i Berlin med kollegaer fra jobben- Stooor stas <3
Reisefølget var en prefekt blanding av kollegaer som alle gjorde som man hadde lyst, enten alene eller sammen med andre, å gå på shopping, rusle i byen, gå på museum, se de markante severdighetene Berlin er kjent for.. Ka de We (stooort luksus kjøpesenter.. jeg fikk dånedimpen av å bare gå en runde i første etasje... hehe men det er lov å BARE se ) Muren, Brandenburger Tor, "Leppestiften og Pudderdåsa" osv... vi spiste felles middag hver kveld da- det var særdeles hyggelig!
 
Her fant vi en Biff restaurant... May hadde bursdag denne dagen så hun fikk en ekstra hilsen fra kjøkkenet etterpå ;)


KaDeWe...
U-Bahn...

 En herlig, berikende tur der noen bekjentskaper ble stiftet enda bedre og delte noen fine opplevelser sammen, som man kan se tilbake på og minnes med et smil <3
Denne vakre oasen fant vi på "taket" av hotellet midt i byen... fuglekvitter, sol og sang :)

Må kort innom jobb også: jeg har fått en liten vikariat stilling fra høsten av på samme sted.. Hurra!!
Jeg var også med på 10.klasse avslutningen, og da ble jeg så rørt over årets avgangskull.. for en fin gjeng med flott ungdom! For å toppe det hele ble jeg også bedt opp på Scenen og fikk en rose av den klassen jeg har vært mye innom som vikar <3 Fikk også fine ord av de- (Jeg var favoritt vikaren deres <3 !!) ydmyk og rørt tok jeg imot denne vakre rosen... som faktisk står enda!

Rosen (som nå er kuttet ned...) jeg fikk av 10.klassen jeg har hatt mye... <3


Ellers er alt som det skal, med alle to- og firbente og for ikke å glemme fjærkledde her på gården <3
Bruna har prøvd seg på to runder med "klokk"- uten hell... hmm.. men nå får hun ta en pause til våren igjen!
De koser seg glugg i hjel under låven og hønehuset-"hvem trenger vel hønsegard"?! hihi de er inne om natten, men det er klart at farene lusker jo rundt her.. men Viktor tar jobben sin seriøst, å holde vakt ved hønsehuset :)


På håndarbeidsfronten er også tingenes tilstand som før!! Nye prosjekter på gang, og noen Ufoer som ligger og venter.. men den lidelsen har jeg skjønt at er snarere "normalen" enn unntaket i de kjente kretser <3 Jeg må tipse dere om en aldeles herlig strikkeside på Facebook: Dorthestrikk. Det er verdens hyggeligste damer dere inne som alle gir godord og vil hverandre bare vel <3 Der inne fant jeg Acne genseren min.


Min Acnegenser i lysblå/turkis og korall..

Kveldsmat og fine koppen jeg fikk av søstern,
 da hun hentet meg på Gardemoen etter Berlin turen <3
Nå er det straks kvelen her- og jeg skal kose meg med Acne genseren, som er siste prosjekt ut! Ha en fin fin onsdagskveld alle dere <3 LOVER å blogge snart igjen! I`m back ;)
Klemmer fra Wenche 

 

 

 

En gave til en venninne...

En gave til en venninne...

Til tantegull...

Til tantegull...