lørdag 31. august 2013

September (when?!..)

 
 Late august dere... i morgen er det SEPTEMBER!......
Det kjennes virkelig på luften ute nå... solmoden åker klar for høsting.. mmm dufter herlig! Rå kjølig luft om morgenen og varme herlige ettermiddager..
INDIAN SUMMER, Love it!
 


 
Bygg åkeren på småbruket mitt, klar for høsting...

 
 
 
Bare en liten svipp innom... det skjer så mye om dagen, at jeg ikke har hatt overskudd til så mye blogging LATELY.... dessverre... for jeg synes det er så koselig, og det gir meg masse energi <3
Veldig hyggelig å lese kommentarer og se alle som er innom og titter, tusen takk dere!


 Curly Stemor... nydelig!
 


Men, det kommer seg! Jeg har heldigvis ikke hatt noe tilbakefall, men har nok fylt opp dagene med litt for mye.. og da må ro og hvile til, for å komme på pluss siden igjen :) en inspirasjonstur til Voksen Krk. med Kathrines Quilte Stue blant annet.. sier ikke mer ;) hehe... en tur på Stoff og Stil.. med tre SYGLADE damer... DET ble en dyr affære!!.. og sist men ikke minst, ble jeg og pappa ferdig med all veden..

Love this colour... strikker en babylue, i lys turkis og beige.. av samme garn som sist prosjekt..

...og en stoff rull, som ble med hjem fra Kathrines Quilte stue...
 


På torsdag fikk jeg en kjempekoselig telefon; "Hei Wenche, NÅ er ferien over! :))" hihi..så koslig- tenk å få så hyggelig telefon da dere! Hørte gjennom tlf at hun smilte, det gjorde jeg også!
- En vikartime, og kake på personalrommet... utrolig hyggelig å hilse på nye og gamle elever igjen, ikke minst alle mine fine kollegaer <3 Alle som en, slo av en liten prat- føler meg virkelig så inkludert <3

Anna og Sofie, er glade for å ha blitt inkludert med resten av flokken..
de liker seg i bringebærbuskene...

Og Viktor "passer på" tuppene.. <3

Så i morgen dere, er det en ny høstmåned, September... jeg gleder meg til flere mørke høstkvelder.. med lys på bordet og fyr i ovnen....har fyrt mange kvelder alt jeg ;)
Ha en skjønn helg alle dere der ute!

Klemmer fra Wenche

søndag 18. august 2013

"August, I think I love you...."

 Jeg elsker høsten.. kjølige kvelder, varme dager...
Regnfulle dager.. tid for levende lys, om kveldene... fyr i ovnen.. herlig dere!
Pakke seg inn i ullpledd foran peisen.. nyte en kopp te.. drømme seg litt bort.. i sommerens MINNER!Bjørkefrø og roseblader i sink-baljen på verandaen..

 
 

På fredag fikk jeg nyeste tilskuddet i Hønsehuset mitt <3 Jeg hentet tre høner og fire kyllinger, hos en herlig dame som har tunet fullt av Ender, Gjess og Dverg Kochin`s... Tantegullene  mine skal få en hvit høne hver seg... stas vetu, "egen" høne hos tante!
Nydelige Dverg Kochin, gul hønemor med fire småttiser..

Små nusselige kyllinger..


Ellers har de siste ukene gått, mer eller mindre, i V-E-D.. hehe.. pappa og jeg har kappet og kløyvd mengder med tømmer... I år har vi fått så mye tømmer, som aldri har vært på gården her tror jeg..
Vi har nok ved for FIRE år frem i tid.. og med det dere, så blir jeg både melankolsk og ydmyk på en og samme tid... melankolsk; fordi, når man har kommet opp i en viss aldre.. og innser at man er voksen, og at man har foreldrene sine på "lånt tid"... så vet vi (heldigvis) ikke hva morgendagen bringer.. Kanskje man blir ekstra ettertenksom, når man allerede har mistet en av sine kjære?..?...<3Mange fine stunder også med pappaen min, under de utallige pausene mellom virkene... mimrer over gamledager.. da han var liten gutt, og var med sin pappa og kløyvde ved for HÅND... men øks og sag...og da blir jeg YDMYK dere, tenk at for bare 40-50 år siden, drev mannen i huset, hver dag hele sommeren og hogget og kløyvde veden, for kommende vinter.. hver skapte dag og kveld, holdt de på.. kun utstyrt med øks og en sag, der man måtte være to for å sage.. en på hver side av saga..
For et slit, og hardt kroppsarbeid... da glemmer man fort ens egen såre, ømme fingertupper og støle armer.. MEN.. tro om de hadde det bedre da? uten alt maset og jaget, etter å rekke mest mulig, på kortest mulig tid?... Jeg ønsker å tro da, at alt var BEDRE før <3 (hihi...) da man hadde tid, tid til de små samtalene, mellom far og sønn, eller far og datter, likeså mor og datter... hmm....Og dette med tiden dere, jeg prøver så ofte jeg kan å "TA TIDEN TILBAKE".. noe som er, ikke desto mindre, viktig i dagens samfunn, med alle ytre påvirkninger vi hele tiden eksponeres for..
Derfor dere ELSKER JEG AUGUST... da er skog og natur proppfull av alskens skatter, som våre forfedre var helt avhengig av, for å overleve.. Jeg innser at ikke alle er like heldige, og bo med skogen like om hjørnet.. I dag kan vi velge om vi vil ut i skog og mark og høste sopp og bær... eller kjøpe det ferdig i butikkene..
Jeg holder en knapp på å gå ut dere, i skog og mark.. og plukke bær og sopp.... og mens du gjør det, skal du se at høye skuldre og proppfulle hoder... kommer hjem igjen, ikke fullt så høye og ikke fullt så proppfulle...


Hva er vel bedre enn å sette seg ned i skog og lyng, lukke øynene, lytte til stillheten.. høre en bekk i det fjerne, fuglene som kvitrer, duften av modne bær, moden åker...fuktig lyng og mose.. nyte en håndfull med blåbær, eller bringebær? Jeg har bringebær på småbruket mitt...riktig mange liter med bringebær, er i fryseren alt.. etter dagens økt med ved, har jeg om kveldene, etter at kveldsstellet til hønene er unnagjort, vandret  rundt etter bringebær... jeg har mitt "STED" der jeg kan sette meg ned og la tid og sted fare... nyte stillheten, nyte smaken av solmodne bringebær... det er landlig lykke dere <3


"Høyt henger de... solmodne bringebær..."

Dagens ord, må vel bli; "TA TIDEN TILBAKE" dere... så ofte dere kan.. som en motvekt til alt det andre som opptar tiden vår...

En nydelig søndag ønskes dere alle der ute!
Klemmer fra Wenche


  

En gave til en venninne...

En gave til en venninne...

Til tantegull...

Til tantegull...