torsdag 25. april 2013

Den vakreste av de vakre....!!

Endelig dere, kan vi si at våren har kommet.. Hurra!!
Jeg har jo kjent det på grunn av allergien... med tett nese, kløende øyne og en aldri så liten hodepine..
urk... men det er bare sånn det er, det kunne vært verre! Det blir bedre :)

I dag har jeg så smått begynt å luke litt og beskjære rosene jeg plantet i fjor sommer...
Det er deilig dere, å ruske, luke og rake litt i bedene... se de standhaftige buskene som har overvintret den lange, kalde, vinteren...forsiktig titte frem, med vårens nye skudd... 
jordbærplantene har også klart seg... og stokkrosene... mmmm... sukk, jeg gleder meg til sommeren jeg, gjør dere? :)

Det har begynt å spire i vinduskarmen også.. mer enn sist jeg blogget om det.. nå har DRONNING INGRID også kommet i gang <3 En av mine favoritter... helt klart!
Den vakreste av de vakre.... <3 Dronning Ingrid

Den eneste ulempen dere, er at jeg bor på en liten topp... så det blåser veldig her... og våren er intet unntak! Her, som hos så mange andre denne uken, har det blåst så fælt at jeg noen ganger har lurt på om huset skal lette.... det knirker og knaker godt skal jeg si dere!
 
 
Ellers har jeg kommet et godt stykke på vei med kaffe brikkene mine :) De skal STITCHES, applikeres og quiltes litt, før jeg skal sy på mer av stoffene... blir de ikke søte?

Applikasjon... små blomster...
(Bildene er tatt på kvelden.. det er litt vel mye blått lys på de... )
 

Stitchery... små tusenfryd og blader..
 
Her en liten hjerte quilt..

I morgen skal jeg prøve meg på CAKE-POPS, det gleder jeg meg til!!
Eldste tantegull, blir 9år... huuiii hvor tiden går... de skal ha bowling - bursdag på lørdag.. og tante skal bake noen godsaker som de kan kose seg med.. Herlig <3
 I mens de er der, skal jeg og minstegull på kino :) Det blir stas!
Linken til oppskriften finner du her... pink-cake-pops fra Passion 4 baking, bloggeren Manuela Kjeilen. Jeg er en stor fan av henne også! I bloggrollen min finner du bloggen hennes... den absolutt verdt en titt!
 
 
Tenk at denne snuppa her er blitt 9år alt!!
 
 
 
hjemmebakt brød med brunost og bringebærsyltetøy.. hjemmelaget det også <3
Kiwi og skinke med sennep.. Mmmm
 
 
Nå er det tid for kveldsmat og litt stitching her i gården... <3
 
Ha en skjønn torsdag kveld dere!
klemmer fra Wenche og Emblapusa
 

Emblan min <3
(som helst gjemmer seg inni eller under noen pledd...)
 
 

onsdag 17. april 2013

Heavenly Chocolate chip cookies

Jeg må bare dele denne fantastiske oppskriften, på Leilas Chocolate chip cookies. Link til siden hennes finner du i blogg-følger-rollen. Jeg lagde de på mandag kveld... og som kjent, er jo mandag den dagen i uken da vi "alltid" starter en slankekur.. eller skal bli sunne...eller skal i hvert fall kutte ut snop i ukedagene...osv... "-på mandag!!"
Dette er et "litt sunnere" alternativ.. siden det er havregryn i de og de er hjemmebakte!....( i disse palmeolje tider)...Det er derfor ekstra kjekt å lage de selv :) Og de er himmelske!! føles litt bedre enn å spise sjokolade også... <3

Ha en fin onsdag dere!


 


25 kaker
125 g mjukt smør(melange eller meierismør)
1 dl sukker, (gjerne råsukker) 
1 økologisk egg
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl havregryn
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
100 g sjokolade (mørk eller lys, etter eget ønske)
 
  1. Visp smør og sukker hvitt og luftig.
  2. Rør så inn egget.
  3. Bland så inn hvetemel, bakepulver, havregryn og salt i deigen.
  4. Hakk sjokoladen i små biter, det er godt med litt biter så ikke hakk de for små. Bland de inn i deigen.
  5. Forme deigen til en rull, ca 5 cm i diameter, og dekke den med bakepapir eller plastfolie. Legg den så i kjøleskapet i ca 30 min.
  6. Sett ovnen på 180`
  7. Skive så rullen opp i 1cm tykke skiver, og legg de på en bakepapirkledd plate.
  8. Stek kakene gylne midt i ovnen, i ca 10 min. 
  9. Avkjøl de på papiret, på en rist... Nytes til en god kopp kaffe!
Vel bekomme!
 
 
 
 Klemmer fra
                                   
                 søndag 14. april 2013

New patterns and old habits...!

God søndag formiddag dere!
Våren har sneket seg på oss, men vinteren klamrer seg fortsatt fast...sukk.. i går lavet det ned minst fem cm med snø...
Meteorologene nevner at dette er den kaldeste våren på femten år...!? 
Vel, vel.... lite får vi gjort med det!
 

Jeg var, som jeg skrev, en tur i Oslo denne uken.. nærmere bestemt, Bygdøy Alle...og Frogner...
Og som dere vet, er jeg svak for Kathrines Quiltestue :)- Old habits, rett og slett!?

 
 
 
 
 

DERFOR.....(enda) et nytt prosjekt... Jeg har sett på dette mønsteret en stund, via bloggen hennes og en sy venninne i Quilteklubben, her i lokallaget vårt, Skauen Husflidslag.Når man lider av denne (lappe)sykdommen.. så får man jo etter hvert, et solid utvalg av stoffer å velge i!
Noen stoffer bare MÅ man ha!! hihi... ikke fordi man der og da vet hva man vil sy av de...men rett og slett bare MÅ HA DE!! Så da lå de der da.. og ventet på å bli til noe fint..
Derfor hadde jeg noen liknende stoffer som er brukt i mønsteret.


 

 
Ikke bare fikk jeg noe NYTT og spennende å holde på med.. men mine søte små hønepøner og hanepane, fikk en NY "opplevelse" de også!..  om enn noe uventet, det var aldeles ikke planlagt... hihi... men to av de stolte hvite Italienerne mine snek seg ut, da jeg skulle fore de en ettermiddag..og det var ikke snakk om å få de inn igjen heller... for som alle vet... så LØPER hønene enda raskere når man prøver å "fange" de.. :) Da slapp jeg like godt ut Sverre far også... og de andre snuppene fulgte etter...-og hønsehuset mitt, er satt på påler... og gjett hvor de gjemte seg hen da??! Jepp, under hønsehuset!!
ha ha... Jeg tok med meg vaktpusene mine, og prøvde å lokke de frem... men det var bare å gi opp!Strategien var da å la de løpe litt fra seg ute, og satse på at hane far tok de med seg inn når det begynte å bli kaldt... og det funket-nesten.... tre snupper nektet å gå inn.. da VAR gode råd, dyre...
Jeg hentet en håv hos pappaen min.. og snek meg innpå de... og "fanget" de en etter en :)
Ja... tror de hadde satt pris på det, om de visste hva alternativet var!- det er ikke fritt for at både rev og grevling eller gråbein hadde fått seg et lite herremåltid om natten...


-det er vel også prisen man betaler for å bo på landet.. med skogen som nærmeste  nabo..
Jeg må nok se å få opp hønsegården fortere enn svint! DE var nok en liten tur i HIMMELEN de søte små...Ha en deilig søndag alle sammen!
Jeg skal bake brød, sy og kose meg i heimen i dag <3

klemmer fra Wenche

mandag 8. april 2013

Morgenkaffe og hjemmestrikkede tøfler..

Morgensol og kaffe...<3
Det er godt med VANTE VANER dere... selv om jeg ikke skal på jobb, så er det godt å stå opp tidlig.. få litt ut av dagen! Som dere også vet, dere som har fulgt meg en stund, så må hønepøne og hanepane fores.... og de venter ikke akkurat med å stå opp til matmor kommer.... Sverrefar er en riktig skjønn hane..som vet når han skal gale, for å si det sånn... hihi... det hender vel også at han galer litt utenom skjemaet også..(det vil si midt på natten..men det er sikkert fordi han hører noe der ute i mørten...) for han galer også hvis han hører meg ute på tunet, enten det er noen på besøk som jeg prater med eller jeg snakker i tlf....ja, for det hender ikke så sjelden faktisk, at jeg må ut på tunet for å ha mobildekning!! he he... det er sånn det er å bo på LANDET dere!

På torsdag er det strikkekafe... temaet er tøfler!
Under, ser dere modellen strikket i rosa (selvfølgelig ;))
Jeg skal i løpet av uken lage et par i brunt også... originalen finner dere her
 
 
 
Ønkser dere alle en skjønn uke.
Hurra for VÅR, sol og herlige morgenstunder!!
 
Klemmer fra Wenche

søndag 7. april 2013

What if?... my love...

En vakker og solfylt morgen dere.. i dag er en dag fylt med mange følelser.. jeg har mye å være takknemlig for..noe er fint og godt..noe er trist og vondt og noe -et sårt savn...Jeg hadde min siste dag i vikariatet, på torsdag, som jeg har skrevet litt om tidligere.. og ble overrasket med et kjempehyggelig kafe besøk med flotte kollegaer <3 Vi satt en time etter jobb, i solen på kafeen vår, her i bygda.. men jeg er ganske sikker på at jeg snart vil se de igjen- det ordner seg alltid, ikke sant?
Jeg har iallefall..uansett utfall, skaffet meg en verdifull erfaring, om at dette gikk jo kjempefint!

 
 Legger ved noen fine bilder fra Åmål... vakre Åmål...
 
 
Så er det dagen i dag da dere... i dag, er dagen for to år siden, min kjære mamma gikk bort...
sånne merkedager er alltid ekstra vonde og følelsesladet... jeg savner henne fryktelig.. og så slår det meg... to år ja.. hva har livet bragt med seg i disse to årene?!...


Det er ikke til å komme fra, at det er ekstra vondt og ensomt å gå dette livet alene... alle minnene som dukker opp, alle fine opplevelser jeg gjerne skulle fortalt mamma om... alt som har skjedd.. for det har jo skjedd mye også... selv om to år virker så lenge siden, men samtidig så kort... det aller viktigste er kanskje min egen reise.. om jeg kan kalle det det`... nå som jeg står her da, ganske godt utenfor komfortsonen min, som jeg har skrevet litt om tidligere... så handler det om å holde hodet kaldt,og stå i dette kaoset.. beherske at det ikke bare finnes en løsning på veien fremover... men at valgene er mange og utfallene er ganske så forskjellige!
Nydelig frokost... hjemmebakt bagels.. og ferske egg fra hønene...

 Jeg er takknemlig for at jeg har mange fine venner rundt meg <3 som alle står der og heier på meg!
Som hjelper meg opp når jeg ligger nede.. som gir trøst når jeg har det vondt.. som kan gi råd når jeg er rådvill.. for det er fort gjort å tråkke feil... det aller såreste er å se at noen man er så innmari glad i, fortsetter å ødelegge seg selv.. tar de samme valgene som alltid.. fortsetter den samme evige reisen, som er kjent...og som ikke fører noe steds hen.. bare enda mer elende.. fordi en ikke har troen på at man fortjener så mye mer... men hvor lenge da.. skal en sitte på sidelinjen og se på dette... mens livet raser forbi... mange ganger dere, har jeg tenkt, hva hvis jeg turte være ærlig den gangen for så alt for mange år siden... hvordan hadde livet vært i dag da?? "VI skulle bare blitt sammen den gangen VI, så hadde vi vært ferdig med det!"  JA det skulle vi...er ikke det minste i tvil i mitt hjerte...- men det koster... det koster å ta tak i de vannskelige følelsene... selvfølelsen... og det hjelper så lite, når bare den ene har gått denne veien.. og den andre fortsetter med disse feilskjærene...


my love....

Ikke kast bort livet, begynn å leve det i dag! Våg å ha troen, stå i håpet.. vært tro mot hjertet ditt..for bare du, og du alene vet hva som er rett for deg <3

Ha en fin søndag alle sammen- sett av tid til ettertanke.. lytt til hjertet <3
klem fra WencheEn gave til en venninne...

En gave til en venninne...

Til tantegull...

Til tantegull...