mandag 25. februar 2013

I Made it through the day!!

Bare en liten hyggelig oppdatering!
Jeg klarte meg godt igjennom første dagen, i jobb på nytt sted- HURRA!!!
Så utrolig mange hyggelige mennesker og elever :)

Dette gjorde godt for kropp og sjel dere....spent på formen etter endt uke :)
Nå skal jeg nyte en kopp kaffe og litt sjokolade, fordi jeg fortjener det....
-selv om det er mandag dere!
Skal drømme meg bort.. og "late som" at jeg ligger i et deilig varmt boblebadekar med bobler i glasset ..og skjønn musikk på i bakgrunnen... sånn føles det inni meg nå <3 herlig følelse dere!


Skjønne rosa orchideen min.. bader i solstrålene..
 
 Ha en fin kveld dere!
klemmer fra Wenche

søndag 24. februar 2013

Excited for tomorrow .....!!

En uke med vinterferie er over!
Den gikk jammen fort dere??!
Jeg har allikevel fått gjort det meste av det jeg satte på agendaen min :)

I morgen dere, begynner jeg i jobb igjen!! Hurra!! :)
Jeg skal vikariere på Ungdomsskolen her... og jeg gleder meg!
 En søt liten pung, som keg begynte på for ca 3 år siden.. da alt egentlig begynte.. 
 
Kjenner dere igjen denne? grytelappen som jeg begynte på i fjor vår? med små bæææ på :) Vakre lyse blå,beige og hvite toner...

 

Jeg hadde planer om å fordufte til Åmål denne uken, for å LADE max...
Men siden KONG VINTER fortsatt glimret med sitt bekjentskap ... så var det best å
holde hus og heim godt og varmt... både for to-, firbente og de med både ben og vinger!
 


Men jeg har klart å balansere det ganske så bra allikevel, kjenner jeg <3
Trent mine nå "faste" programmer på Livegym, og fått frisk luft, spist god og sunn mat.. men også litt kos... det er da vinterfereie dere, da er det lov å kose seg litt, er det ikke?! :)Nye roll-up i spisestuen... rosa må du vite ;-)


Detaljer fra vinduskarmen... med rosa roll-up...Disse tiny birdhouses`ene sydde jeg til mamman min, den siste påsken vi var i Åmål sammen.. før hun ble syk..
koselig å ta de frem synes jeg....Disse skjønne hekle hjertene, har ei flittig huslfidsdame i laget vårt laget... Jeg falt pladask for de på julemarkedet vi hadde...men de er jo rosa og kan fint henge der litt til syns jeg!


I dag spratt jeg opp kl 07, våken og uthvilt... herlig følelse. Brøddeig og kanelbolledeig ble satt før jeg fikk sukk for meg :) Jeg simpelthen elsker å komme igang tidlig fra morgenen av... får liksom litt mer ut av dagen da! Brød og boller ferdig stekt før det er tid for lunsj!! det er bra vel? hihi...

 
Så,nå gjenstår det litt finpuss til i morgen, så er alt klappet og klart til dyst!

På torsdag kom minste tantegull og søstern min, de ville feire min bursdag litt på forskudd...
Så tante og tantegull lagde vafler og vi koste oss med strikking og fingerhekling!
Fredag dro vi på kino, og Karsten og Petra slo godt an hos snuppa, satt som klistret hele filmen.Dette vakre serveringsbrettet, hjerteskålen og en brun crinklet blonde duk, fikk jeg i bursdagspresang av søstern og tantegullene mine <3


Kremt.... denne kunne jeg ikke la stå der... i den lokale bokhandelen... den STOD det jo bare Wenche på!!

 
Ellers har jeg kost meg med sying og strikking, sydd ferdig enda et prosjekt eller to, som har ligget en god stund... det ene er en duk til søster`n som jeg begynte på for 3 år siden..... det året da alt egentlig begynte.. sånn jeg ser det, i ettertid... men det har vært en lærerik tid.. jeg sitter med verdifull kompetanse rundt egen helse, sorger og gleder, hånd i hånd... jeg er takknemlig for at jeg har vært igjennom alt dette... selv om det kanskje høres litt rart ut...jeg har kommet styrket ut av det... når endelig lyset i tunellen kom til syne!
 
Denne ble quiltet ferdig nå i vinterferien.. den er til søstern min!

Ute skinner solen og det er knallblå himmel!
Nyt dagen dere, og ha en fin søndag videre!
 
Klemmer fra Wenchemandag 18. februar 2013

Winter Holiday!!

Uke 8,og VINTERFERIE dere!
Herlig- det føles "litt" bedre å være hjemme fra arbeidslivet,  når alle kollegaene også har fri ;-)
Selv om jeg denne runden er mye flinkere til å "slappe av" på det... og ikke stresse meg opp over at jeg er utenfor arbeidslivet for en periode.... heldigvis lærer man av sine tidligere erfaringer! 

Ny duk på bordet også... en bursdagspresang fra søstern min en gang...Det ble så lyst og fint synes jeg,med de nye gardinene..

 

 

Jeg har bestillt ny "roll-up" gardin til dette vinduet, maken til de lengdene som hang der...
i mens så får disse pryde vinduene litt!


I går var det den store rydde/vaske dagen i heimen!
Gardiner og sofatrekk til vask... stryke og henge opp "nye" gardiner..etter mamma <3
Det ble koselig synes jeg!
 
Første stjerne blokken ferdig!På kokeplaten sydet og kokte saltkjøtt og erter, løk og gulerøtter.. det er så herlig når middagen står og godgjør seg i mange timer på kjøkkenet.... Jeg lagde også sursøt løksaus, og poteter til.. det beste av alt er at, det er nesten bedre i dag! Mmmm... nydelig! ... det vekker gode minner fra late vinterferie dager som barn... der ski- og vintersport surret og gikk på tv`n... maten putret og kokte på kjøkkenet.. Ut på SKI, bygge snølykter, snøhuler og snømenn.. eller lage engler i sneen!
Vi var så heldige som barn, at farmor og farfar bodde i nabohuset, det vil si, det huset jeg bor i, i dag.
Jeg minnes vi satt på fanget, i godstolen og lærte å STRIKKE OG HEKLE... jeg husker til og med at jeg prøvde meg på Hardangersøm... men det ble for vannskelig....Vi spilte kinasjakk og kort.. gris og andre spill, som jeg ikke husker i farten.

 

Jeg fikset på noen av yndlingsbuksene mine i går også.... jeg sliter de veldig mellom lårene og det blir hull der ganske fort... og når buksa er like fin og hel ellers, ja så syr jeg på en lapp på innsiden av buksa.. så kan den brukes litt lenger... litt "REDESIGN" er jo bra!
Og siden jeg oftest går i tunikaer eller lange gensere... så synes det jo ikke at den er lappet på!Overraskelse besøk og overantting ble det også på fredag til lørdag.... lille TANTEGULL på 5 år..pakket kofferten og ville sove over hos tante <3 Det får jo et tantehjerte til å smelte.... :)
Vi koste oss med eventyrlesing, og som ekte små "prinsesser" gjør, ble det selvfølgelig også tid til "sminkebutikk og frisør time" også... <3 hihi.... 
Ha en fin vinterferie uke, alle dere der ute!
Klemmer fra Wenche

torsdag 14. februar 2013

Will you be my Valentine??...

 
 
Happy Valentine, alle sammen :)
 
Min dag har vært en av de bedre på lenge!! -og nei, jeg har ikke noe Valentine`s date...
Men rett og slett en skikkelig go`dag!!
Dagen startet med dialogmøte på NAV..
Så nå er endelig ting litt avklart fremover.. og det kjennes helt skjønt!
 
Så derfor dere... nyt kvelden med noen dere er glad` i..
enten det er din kjære, en god venn, eller en god venninne..eller familien.
Jeg nyter kvelden hjemme med puselusene mine <3
Har snakket med mange av de jeg har nære, i dag...så føler meg aldeles ikke ensom i kveld..
Uten "My Valentine"... DET sies at man på mange måter må være et "helt" menneske..skal man lykkes i KJÆRLIGHETEN..og LIVET...
 
 
Dette livet dere....
DET er ikke enkelt... og jammen skal man igjennom mange prøvelser..
Da er jeg ihvertfall på god vei til å komme DIT.... det kjennes skjønt når bitene
endelig begynner å falle på plass...
 
Valentine`s klem fra Wenche
 


onsdag 13. februar 2013

Tradisjonen tro....!

I går kveld var det årsmøte i vårt lokale husflidslag... valg av nytt styre og tradisjoenn tro;  kake & kaffe... som våre herlige damer i kjøkkenkomiteen hadde bakt... nydelig kringle...som bare de, kan lage.... Tradisjonen tro, så var det etter endt årsmøte, med tilhørende kaffe kos -lotteri!!
 
 

 
Dette er en av de gamle, koselige tradisjonene, som fortsatt holdes i hevd.. jeg synes det er viktig jeg, som en del i det å ivareta og viderebringe vår KULTURAVR... Mange av oss er vel oppvokst med våre mødre og bestemødre, som kom hjem med gaver fra disse koselige kveldene...enten det var møte i SANITETEN eller HUSFLIDSLAGET eller bare SYKLUBBEN... Er det ikke litt fint å tenke på, at dette er en måte å sørge for at kultuarven går videre??... Jeg tenker først og fremst på håndarbeide jeg nå, at kvinner møtes over en god kopp kaffe og "noe attåt"... og syr, broderer, strikker eller hekler... jeg synes det i allefall er fint å tenke på... Nå er jo stirkking og hekling i vinden, som aldri før, jeg koser meg veldig i allefall med håndarbeide.. og bruker det mye som terapi... man kan senke skuldrene og roe helt ned, kjenne gleden, mestringen over at man SKAPER noe <3

Jeg var så heldig og vant TO gevinster i går jeg da :) En primula og et par vakre, hånddyppede lys, laget av ei venninne i husflidslaget vårt.


På mandag fikk jeg nesten ferdig en stjerne i papirsøm, til den nye duken min...
Og i dag har jeg nesten fått ferdig min andre tøffel.... Ute er det den BLÅ TIMEN...og jeg har satt over "kaffikjelen" og skal sette meg med mer strikk og håndsøm... godt fornøyd med dagens treningsøkt, på Livegym.no, som jeg fremdeles varmt kan anbefale! Formen stiger og det går mot lysere tider dere <3

 


Ønsker alle en god onsdagskveld og en riktig fin uke videre!
klemmer fra Wenche og Wilmapusa <3 

mandag 11. februar 2013

Blue feelings...!?

God mandag dere!
I dag er det mandag, ny uke, nye muligheter ;-)
Uken for min del, er ganske booket med avtaler og møter.... i forbimdelse med fremtiden min og hva den vil bringe med seg..... hmmm.... spennende!


Og i kveld skal jeg på mitt første quiltemøte i lappeklubben vår, i det lokale Husflidslaget her..

Jeg gleder meg! Jeg har tenkt på det en stund... at det er hyggelig å treffe "likesinnede" som elsker å holde på med quilting eller lappeteknikk.. lettere å komme igang med prosjekter, av og til..
Så dagen i går gikk litt med til å "rydde og lete frem" nydelige stoffer, som bare har ligget der og ventet...Jeg er vel som mange andre av oss , at jeg gjerne har flere prosjketer gående på samme tid.. flere som kjenner seg igjen?! :) Teppene til tantegullene og den vårlige duken, ligger der de også, altså.... ;-)


På fredag, fikk jeg et nydelig mønster i posten fra Kathrines Quiltetsue...som dere skjønner at jeg handler ofte hos... og denne duken skal gå i litt BLÅ og beige toner... jeg synes at denne tiden av året er litt sånn BLÅ... og ihvertfall jeg, har litt mange tanker og følelser rundt året som kommer... og alle erfaringene man har med seg fra året som gikk... nå har vi heldigvis kommet oss over til februar... men fortsatt, jeg synes tiden står litt stille... litt BLUE FEELINGS for min del...

 

 
 
Og da gjelder det da, som jeg har sagt mange ganger alt; å gjøre hyggelige, positive ting, som gjør at dagene blir best mulig!
Derfor, i går fant jeg frem mine BLÅ stoffer og begynte så smått å klippe til og ordne... denne duken har mye håndsøm på seg, og mye er sydd med papir...det er en teknikk jeg ikke har gjort så mye det heller, så dette blir gøy! 
 
 
 
I går vare det innekosevær... litt for kaldt.. litt vind.. og bare skyer og ikke noe sol..
 Her er de nye tøflene jeg har strikket meg...den ene ble ferdig i går....
 vakre farger, er det ikke?
Dere som har fulgt meg en stund, skjønner hvilke farger jeg liker.... blått, er en farge jeg ikke bruker mye...men av og til... og disse tonene her, er jo bare skjønne da,litt "DUSTY"  BLUE,BEIGE.... Me like <3
 
 


Ha en skjønn uke dere!
Klemmer fra Wenche

lørdag 9. februar 2013

Mother`s day....!

Helg og det er lørdag og skikkelig vintervær igjen dere... her er det 16 blå i dag...
Da gjelder det å gjøre det beste ut av dagen :) tenne lys, lese en god bok, fyre i ovnen, roe ned..
Men det er pent ute da, selv om det er kaldt...

 
 
 
For en ukes tid siden så skrev jeg litt om det å la ting skje, slippe litt opp og bevege meg litt utenfor komfortsonen min... våge å tørre, å TA EN SJANSE... ikke være så målrettet i ett og alt...
Så, jeg kan fortelle dere at jeg har våget meg ut på UKJENT FARVANN.... Jeg stilte i et intervju denne uken, angående et vikariat, ved en skole her i nærheten... for å finne litt ut av hva jeg kan klare helsemessig og om jeg vil trives i den rollen... med kun klasseromsundervisning.. og finne litt ut av min arbeidskapasitet... SÅ det så, dere.....!! Dette blir spennende <3 Alt måtte jo avklares med arbeidsgiver og med NAV, så det har vært en uke preget av høyt spenningsnivå og mye tankevirksomhet... det er kun snakk om et kortere vikariat i en redusert stilling.. så, lenger "der fremme", vet jeg jo ikke noen ting!! Litt skrekkblandet fryd... rundt akkurat det kjenner jeg... men MAGEFØLELSEN er god, og jeg gleder meg!!I går kveld tok jeg opp bringebær fra frysern... villbringebær fra småbruket mitt...BESTE syltetøyet som finnes! Mamma lagde alltid masse bringebærsyltetøy... kan kjenne duften av nybakt brød og bringebærsyltetøy enda...fine minner det... VARME rundstykker med nyrørt bringebærsyltetøy og en god kopp te...- hverdagslykke!!


 
 

I morgen er det Morsdag dere!...
Min søster og jeg, skal tenne lys sammen, for mammaen våres i morgen... tiden går så fort.. nå er det snart to år siden vår kjære mamma gikk bort...og på mange måter så føles det som i går... på en annen side så virker det lenge, lenge siden... Merker at en blir ekstra følsom, når disse merkedagene kommer....Minnene vil alltid være der..det gjør det hele litt lettere å leve videre, uten de man har kjær..Så, GRIP dagen dere, vern om de små tingene i livet, som duften av nybakt brød, en god kopp te..en stille stund, vakker musikk..
Lev litt i nuet... grip sjansene, våg noe nytt, ha troen på at det vil gå bra... og gjør noe hyggelig for mor i morgen, og minnes de som er borte... tenn et lys, og gi rom og tid for ettertanke....

Ha en fin helg videre, alle sammen..
Varm klem fra Wenche

tirsdag 5. februar 2013

Winter-spring-winter...

Det var nok for godt til å være sant!!
Kong vinter ville nok ikke gi helt slipp på oss enda..
Men det er koselig med vinter også synes nå jeg da :)
 
Jeg tok dette her for leden... se de flotte snø krystallene... et lite under i seg selv det også...

 
I morges var det en skikkelig blå, vintermorgen!! Ikke så kaldt heldigvis...
rundt 2-3 minusgrader...Som dere ser, så bor jeg alstå ganske nærme skogen... det er litt som et lite eventyrland her... hvor man finner roen, og harmonien.. Jeg har lært meg å sette mer og mer pris på det som voksen...men som ung-voksen, syns jeg nok vi bodde litt langt utpå landet.. ting forandrer seg når man blir voksen.. og man får litt andre verdier i livet.. og heldigvis for det <3

 
 
I dag er det bakedag i heimen... skal bake mine gode rundstykker...
Jeg har lagt ut oppskriften tidligere...men her kommer den igjen:
 

20 stk saftige rundstykker

500g sammalt hvete fin
500g hvetemel
1 pose tørrgjær, eller 50g fersk gjær
1 ts salt
1ss sukker eller honning
1 egg
50g smør, eller raps olje (nøytral olje)
7 dl lunkent vann

Bland alt det tørre i en bolle, og tilsett smør, egg og vannet.
Elt godt sammen og sett den til heving under plast i 30minutter..
Det blir en ganske løs deig..
------
Ha så deigen på bakeunderlag og trill enten ut to avlange leiver..og del opp og trill ut rundstykker, eller som jeg bruker, ta passe mengde deig ut av bollen med en "bolle maker..." et lite "beger" til å trille deigen rundt på underlaget med, eller en "kake utstikker", de må være av glatt plast, slik at deigen slipper formen... da får man perfekte, like rundstykker!
La de etterheve i 30 min under et klede...
og pensle de med vann før de settes inn i varm stekeovnpå på 225`, stek de midt i ovnen i 15 min..

Lykke til!


De smaker helt nydelig med en god kopp te til... og hva passer vel bedr enn litt kos, på en skikkelig vinterdag??
 


Ha en fin vinterdag dere!
Klemmer fra Wenche  

søndag 3. februar 2013

Fineste dagen i uken...!

God kveld, kjære dere!
Søndag er en av de fineste dagene i uken, synes jeg...
Da koser jeg meg med huslige sysler... og i dag har ski-sporten på tv, stått på i bakgrunnen..
Fyr i ovnen og i full sving med duken min... vinterkos rett og slett!
Under ser dere en sneakpeak på duken...mer bilder kommer senere.. skal quilte den nå, så er den ferdig...
 

 

Det var en kjempekoselig tur i går, til Bærums verk! Vi spiste nydelig suppe, henholdsvis tomatsuppe og ertesuppe... skikkelig hjemmelaget og god :) Det var litt kaldt der...men fint vær.. hos Lappemakeriet var det kurs, da vi tittet innom... herlige glade sydamer <3 og JA, jeg handlet ikke noe faktsik!! hihi.... tro det eller ei... DET er vel første gangen tror jeg...!?

I morgen er atter en ny uke...en ganske innholdsrik uke... starter allerede i morgen, med noe spennende...har litt skrekkblandet fryd, her jeg sitter... men det vil gå bra!! Jeg har jo bestemt meg for det, har jeg ikke??!.. 2013 skal bli et bra år <3

Siden jeg har trent igjen i dag, og DET hjelper.... så er det lov å unne seg en liten kos er det ikke?
Sjokolade er faktsik noe av det værste jeg kan spise... for helsen min.. men MANDLER er visst noe av det bedre jeg kan spise... hmmm... da er MANDELTOPPER "lov" da?! hihi...Vel.. uansett lov vs. ikke lov...tid for kaffe og noen nydelige mandeltopper som er nystekte.. dufter herlig i huset nå..
Oppskriften på mandeltoppene finner dere her... Mandeltopper

Riktig god kveld videre og ha en fin mandag i morgen!
Klemmer fra Wenche

fredag 1. februar 2013

Spring is knocking on the door....!

God fredag kveld, alle sammen :)
Solen gjør underverker dere!!...deilig ikke sant?
 Den kommer med et løfte om en ny begynnelse.."en ny vår"...
... til alt det vakre som skal spire og gro...og om NYE muligheter!
solen gir varme til både hjertet og sjelen <3
 
 
Her ser dere fagrepaletten på stoffene som skal brukes på vår-duken, dere :)
Håndsømmen er straks ferdig.. da kan jeg fortsette med lappesømmen....Vi hadde syklubb treff, i går! Det var kjempekoselig <3 De andre strikket og jeg hadde med vår-duken min.
 
Vår-duken min...
 
Det har vært noen dager nå, med knall blå  himmel og full SOL...men akk så kaldt det skulle bli igjen da.. etter noen dager med plussgrader... men det klarer vi, når det nå er FEBRUAR dere!
Januar er for meg, den lengste, tyngste måneden i hele året... Er det sånn for dere også?
Synes ukene snegler seg sakte avgårde... den vil liksom ingen ende ta..
 
 

 

En ny helg står for tur.., med hyggelige utflukter og venninne kos <3 Jeg skal en tur på Bærums Verk med en venninne, det gleder jeg meg til! God lunsj.. og hyggelige butikker... det er en fantastisk stemning der inne synes jeg... med alle de små arbeider boligene...til de familiene, hvis mannen i huset jobbet på verftet... det er lavt under takene der... knirker i gulplankene og dørstokkene er godt nedslitte... herlig atmosfære... en tur innom Pannekakehuset står alltid på menyen da! Og selvfølgelig Lappemakeriet.. men denne gangen skal jeg prøve å ikke la meg friste av nye lappe stoffer... ;-)
-for jeg har jo både vår-duken min... og lappeteppene til jente-gullene mine...som jeg holder på med!!


Stoffene er ferdig skjært, klare for å sys sammen til et spennende rutemønster...

Ha en skjønn helg,alle dere der ute!!
- Nyt solen og våren dere!!
 
Klemmer fra Wenche


Emblapusen holder putene på plass.... <3


En gave til en venninne...

En gave til en venninne...

Til tantegull...

Til tantegull...